Skip to main content

İmplant Tedavisi

Diş kaybı, hastaların mevcut dişlerini ve ağız sağlığını riske atmanın yanı sıra, estetik açıdan da sorun oluşturabilecek bir problemdir. Diş implantı, günümüzde diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan yaygın tedavi yöntemleri arasında yer alır. Modern diş hekimliği kapsamında değerlendirilen implant tedavisi, köprü tedavisinin aksine, komşu dişlerin kesilmesini gerektirmez. Çene yapısı, kemik hacmi ve sağlık durumu uygun olan tüm hastalara implant tedavisi önerilebilir. Dilerseniz implant tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve köprü tedavisine alternatif oluşturan bu uygulama için hekimlerimizden randevu alabilirsiniz.

İmplant tedavisi nedir?

Çene kemiğine yerleştirilerek yapay dişlere zemin oluşturan vida veya çerçeveler, implant olarak adlandırılır. Köprü tedavisinde yapay dişlerin ağıza yerleştirilebilmesi için, eksik dişe komşu olan dişlerin kesilmesi gerekir. Ancak implantlar çene kemiğinde diş kökü fonksiyonunu üstlendiğinden, yapay dişler doğrudan implant üzerine yerleştirilebilir. İmplant çeşitleri kemik içi ve kemik üstü olmak üzere iki başlığa ayrılır. Kemik içi implant tedavisinde hastanın çene kemiğine cerrahi operasyon uygulanarak implant yerleştirilir. Çene kemiğine, üzerine direkler yerleştirilen metal çerçevelerin sabitlendiği uygulama ise kemik üstü implant tedavisidir.

İmplant tedavisi, çene kemiğinin gelişimi tamamlanmış ve sağlıklı ağız dokusuna sahip olan hastalara uygulanabilir. Tüm bu bulguların tespit edilebilmesi adına, tedavi öncesinde hastaların kemik ve diş yapısı klinik – radyolojik muayeneler doğrultusunda incelenmelidir. Diş implantları doğrudan çene kemiğiyle kaynaşabilecek şekilde tasarlandığı için, protezlerin kayması ya da çıkması riskini ortadan kaldırılması hedeflenir.

İmplant tedavisi nasıl yapılır?

İmplant tedavisinin ilk aşamasında, genel muayene ve röntgen bulgularına bakılarak hasta için en uygun implant türüne ve uzunluğuna karar verilir. Daha sonra, hastanın sağlık durumu ve tıbbi geçmişi de göz önüne alınarak tedavinin yol haritası çizilir. Cerrahi operasyon sırasında hastaya anestezi uygulandıktan sonra implantlar çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlemin süresi, uygulanan anestezi türüne ve implant sayısına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

İmplantların çene kemiği ile bütünleşebilmesi için operasyon sonrasında belirli bir süre beklenmelidir. Bu süreçte hastanın ağız ve diş fonksiyonlarının korunabilmesi adına, geçici protez uygulanması tercih edilebilir. Diş hekimleri, çene kemiğinin iyileşme süreci boyunca hastayı düzenli aralıklarla kontrole çağırabilir. İmplant çevresinde yeterli düzeyde kemik ve doku oluştuğunda implanta abutment olarak adlandırılan ikinci bir parça eklenir. Diş etleri yeniden iyileştiğinde ise son aşamaya geçilerek implantın üstüne diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin sonlanma süresi her hastada farklılık gösterebilmekle birlikte yaklaşık 3-9 ay arasında seyreder.

İmplant tedavisi öncesi ve sonrası

İmplant tedavisi cerrahi operasyon içeren ve birden fazla seanstan oluşan bir prosedüre sahip olduğu için, hastaların tedavi boyunca implant yapılan bölgeye hasar vermemeye özen göstermesi gerekir. Bu nedenle, diş hekiminizin tavsiye ettiği beslenme programına uygun şekilde hareket etmelisiniz. Ayrıca, çene kemiğinizde ya da diş etinizde enfeksiyon oluşmasına neden olabilecek tütün mamullerini kullanmaktan kaçınmalısınız. Tedavi süreciniz başarılı bir şekilde sona erdiğinde implantlarınızın zarar görmemesi adına ağız ve diş bakımınıza özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

İmplant tedavisiyle ilgili aklınıza takılan sorulara yanıt bulmak, gerekli görüldüğü takdirde tedavi sürecini başlatmak için web sitemiz aracılığıyla randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Fiyat Talebi


Gönder
1
Merhaba 👋
Tedaviler hakkında bilgi almak istiyorum.